Suspicious Partner Konusu, Yorumu, Replikleri ve Oyuncuları

Suspicious Partner Konusu ve Oyuncuları
10 Mayıs 2017'de yayınlanmaya başlanan Suspicious Partner dizisi dün itibariyle final yaptı. Ben de bugün son bölümünü izlemiş bulunmaktayım. 8 yıldan sonra ilk defa bir romantik-komedide yer alan Ji Chang Wook, verdiği röportajlarda da bu konuyla ilgili oldukça mutlu olduğunu söylemiş, bakalım...


Suspicious Partner dizisinin konusu, bir savcı ve savcılıkta staja başlamış yeni bir hukuk mezunu arasındaki ilişkiyi anlatıyor. Ji Chang Wook (No Ji Wook), karizmatik savcı rolünü üstlenirken, Nam Ji Hyun (Eun Bong Hee) sakar, çok da zeki olmayan ama hırslı bir stajyer rolündedir. İki karakter de geçmişte sevgilileri tarafından aldatılmış ve bunun üstesinden gelememişlerdir. Eun Bong Hee, eski sevgilisini her gördüğünde korkutucu şarkılar söyler, tehditler savurur ve bir gün eski sevgilisi öldürüldüğünde suç onun üstüne kalır. Birlikte çalıştığı savcı No Ji Wook, Eun Bong Hee'yi kurtarmaya çalışırken bulur kendini.

Suspicious Partner

Gerçek suçlunun ortalara doğru açıklandığı dizide seri cinayetler gerçekleşir. (Bu sebeple izlemeyenler için gerçek suçluyu burada açıklamasam daha doğru olur sanırım, değil mi? :) Bu seri cinayetlerin sebebi geçmişte yaşanmış bir olayın intikamını almaktır. Birçok kaynakta katilin amnezi (hafıza kaybı) hastalığı sebebiyle cinayet işlediği yazılsa da dizide son bölüme kadar buna cevap bulamıyorsunuz. Bir ara "Ahaa demek bundan bahsediyorlardı amnezi derken!" diyorsunuz ama birkaç bölüm sonra "Aaa senarist fake atmış lan!" oluyorsunuz. :) Oyuncunun katil rolünün hakkını verdiğini söylemem gerek.

Suspicious Partner Yorumu
Dizinin her bölümü 30 dakika ve toplamda 40 bölümden oluşuyor. Ancak üst üste 2 bölüm yayınlandığı için dizi toplamda 1 saatlik 20 bölümden oluşuyor desek yanlış olmaz. Lookout, The Best Hit gibi son dönem dizilerinde de benzer bir durum geçerli; ancak o dizilerde her bölüm 30 dakika da olsa dizinin sonu anlaşılabilir ve heyecan verici bir noktada bırakılıyor. Maalesef Suspicious Partner'da böyle değil. Dizinin sonu çoğu zaman çok saçma bir noktada bitiveriyor. "Ne oldu şimdi? Elektrikler mi kesildi, internet bağlantısı mı koptu, reklam arasına mı girmiş bu noktada dizi, yani ne oldu şimdi?" gibi triplere giriyorsunuz. Bu durum herkesi çok rahatsız etmeyecektir belki ama yine de can sıkıcı. Dizi dediğin devamını iple çekmeyi gerektirir, heyecanlı bir noktada bırakılması gerekir, değil mi ama?

Ji Chang Wook'un Healer dizisindekine benzer şapşal halleri dizinin komik anları listesinde başı çekiyor. :) Annelerin rolü, atışmaları, garip ilişkileri, iletişim sorunları komikti. Lee Deok Hwa (Young Hee) -ki yaşlı kurdun oyunculuğunu pek bir beğenirim- ve onun Eun Bong Hee'ye yakıştırdığı takma adlar güzeldi. Savcılıkta No Ji Wook ile çalışan eski dedektif (Jang Hyuk Jin) içten pazarlıklı gibi görünen ancak gerçekte öyle olmayan, fedakar ve çok eğlenceli bir karakter olarak boy gösterdi ki sevilmeye aç halleri gerçekten çok komikti.

Arada bahsedeyim dizinin orijinal trailer ında herkes takım elbiseyle dans ediyor. Bir romantik-komedi yapımı olduğu için normal karşılamıştım. Ji Chang Wook'u dans ederken görünce mutlu olmuştum falan (arada sırf zevk olun diye altyazısı olmamasına rağmen oynadığı müzikalleri izliyorum hehe) ama dizinin içinde pek dans edilecek bir konu yoktu açıkçası. Yine bir olumsuz eleştiri, yine sevdiğine indirdiğin bir darbe Filiz, gönülden tebrik ediyorum seni, alkış!!!


Ji Chang Wook'u böyle bir yapımda görmekten ötürü, bir hayranı olarak kendi adıma ne kadar mutlu olduğumu yine de söylemem gerek. Yapımın çok kaliteli olmadığından ve birçok sorundan dem vurdum ancak Ji Chang Wook'un oyunculuğu bunlardan biri değildi (Hayranıyız dedik, pek tabii ki objektif olamayabilirim cık cık cık). Kızın uzaktan sevdiği, erkeğin farkedemediği, suçlunun bir türlü yakalanamadığı ama daima yanı başlarında-diplerinde olduğu, aşkın bir gelip bir gittiği, şu sorunlar artık bitse de romantizmin dibine vursak dedirten bir yapımdı. Mantık hataları bazen insanı çıldırtacak noktalara kadar uzanıyordu. Her ne kadar bir drama olsa da kanun düzeni gerçeklikten bu kadar uzak olamaz ya da bunlar madem kanun adamı neden eldiven kullanmıyorlar gibi bir sürü düşünce beni çok rahatsız etti. Ayrıca bu başroldeki kızın kırçıl kırçıl saçları neden rol aldığı her dizinin sonuna yaklaşıldığında düzleşiyor ve iki taraf da kulak arkası oluyor. Biri söylesin bak yakışmıyor öyle. Shopping King Louis'de de öyleydi bu kız. Dizi ortasına gelindiğinde kızın saçlarına iki makas atın, kahküllerini azıcık kısaltın da bir istikrar olsun canım. Hadi Shopping King Louis'de büyükşehir hayatına alışmaya çalışıyor, değişim şart falan demiştim ama burada yemez.. Bakınız aşağıda. Değil mi ama?

Suspicious Partner Nam Ji Hyun

Suspicious Oyuncuları
Dizinin tam oyuncu kadrosunu şöyle buyurunuz:

Spoiler Alert
Buradan sonrakiler dizinin sonlarından replikler içeriyor. Be careful, deee? :)

Titiz savcımızın söz konusu aşk olunca temizlik kriterlerinin nasıl değiştiğine tanık oluyoruz burada. Ayy çok tatlı bence.

Suspicious Partner dizi repliği

Kızımız her türlü engele rağmen aşka karşı koyamadı, duyguları açığa çıkınca sonu malumunuz oldu; ancak yine de işleri yokuşa sürmekten hiç geri kalmıyor. Öptüysen sorumluluğunu alman lazım, kıçiii?

Suspicious Partner dizi repliği

Dizideki iki kötü kadın (sonradan yola gelecekler, merak etmeyin) ve bizim masum kızımız arasındaki aşk üçgeni, beşgeni, sekizgeni falan vuku buluyor burada. Avrupa Yakası dizisinden Burhan Altıntop karakterini hatırlarsınız. Bir bölümde sevdiği bir pembe diziden bahsediyordu; "Herkes birbirinden hamile, babaları da belli değil." repliği vardı benim hiç unutmadığım ve izlerken çok güldüğüm. Burada da herkes birbirine aşık, kim kime belli değil. :)

Suspicious Partner dizi repliği

Bazen bu sonlar tamamlanmamış hissi uyandırıyor bende ama yine de bu sonu sevdim.Buyrunuz mutlu son! :)

Suspicious Partner dizi repliği

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Part-Time Spy

Başrollerini Gang Ye Won, Han Chae Ah ve Nam Goong Min'in (Namgung Min olarak da geçiyor bazı kaynaklarda) paylaştığı aksiyon-komedi tü...