Shopping King Louis Konusu ve Oyuncuları

2016 yılının bol ödüllü televizyon dramalarından biri Shopping King Louis ya da Shopaholic Louis. Bir kere çok tatlı bir romantik komedi. Beni her bölümünde en az bir kere yüksek sesli güldürdü. Bazen hunharca güldüğüm oldu hatta. :) Her bölümünü kıkırdayarak, gülümseyerek izledim diyebilirim. Anlayacağınız çok sevimli bir hikayeydi, ben bayıldım.


Louis (Seo In Guk), babaannesinin birtakım batıl inançları sebebiyle Fransa'da bir şatoda, kahyası ve yardımcılarıyla birlikte tek başına yaşamaktadır. Yalnız dışarı çıkmasına, araba kullanmasına vs. izin verilmez; çünkü babaannesi torununu kaybetmekten çok korkmaktadır. Bu yüzden de Louis'i kendinden uzak tutar. Ancak bir gece rüyasında Louis'in evden kaçtığını görmesi üzerine, kahyaya Louis'i acilen Kore'ye geri getirme emri verir. İşte kayış da buradan sonra kopuyor zaten. :) Uçakta 2 kişilik yer olmaması sebebiyle Kore'ye tek başına dönmek zorunda kalan Louis kafasına aldığı bir darbe sonucu hafızasını kaybedecek ve başına gelmeyen kalmayacaktır. Yakışıklı chebol oldu mu sana sokak çocuğu. :)


Louis'in aç, doymak bilmeyen halleri dizideki en komik sahnelerdendi. Açgözlü komşular ve Louis'i doyurmaya çalışan Ko Bok Shil'e dizi boyunca bu yüzden o kadar acıdım ki anlatamam.


Hatta öyle ki 2016 MBC Drama Award'da Seo In Guk'tan Louis taklidi yapmasını istiyorlar sahnede ve o da "Çok açım, ramen yapsana." repliğini canlandırıyor. Ayy çok şekerdi. :)



Ko Bok Sil (Nam Ji Hyun), dağlardan şifalı bitki toplayarak ve bunları satarak hayatını kazanmaktadır. Bir gün Kore'nin İç Kesimleri isimli bir belgesel programında yer alır. Bunun üzerine kardeşi evden kaçar ve bir süre sonra da babaannesi vefat eder. Ko Bok Sil, kayıp kardeşini aramak için Seul'e gitmeye karar verir. Tabii ki burada kiminle karşılaşıyor dersiniz? :) Bu arada kızımız dizinin başında, ortasında ve sonunda evrim geçiriyor. Artık ne kadar evrim denirse buna...


Bu da vardı, unutmamak gerek tabii. :)


Hikayenin devamında birbirine kol kanat geren, kim olduğunu hatırlamayan ama alışveriş bağımlılığı devam eden Louis ile kardeşini ararken büyükşehir hayatına ayak uydurmaya çalışan masum köylü Ko Bok Sil'in sevimli aşkları anlatılıyor.


Dizideki en önemli yan karakter Cha Joong Won yani a.k.a. Oska (Yoon Sang Hyun). K-Drama fanı olup da Hyun Bin'li Secret Garden'ı izlemeyen yoktur herhalde. Oska bu dizide Louis'in varisi olduğu holdinge bağlı bir online alışveriş şirketinde müdürlük pozisyonunda çalışmakta ve Ko Bok Sil'e iş öğretmekle başlayarak ona yol göstermektedir.


Yan karakterlerin çok büyük hikayeleri yok ama onları izlerken illaki esas kızla esas oğlanın sahnelerine geçin bir an önce diye kudurmuyorsunuz. Ahh bazı diziler var, yan karakterler öyle yoruyor ki adamı bir an önce geçsin gitsin istiyorsunuz. Atlayarak izlemek de küfür gibi geldiğinden mecburen katlanıyorsunuz. Bu öyle değildi işte.. Entrika yapanları bile izlerken olayın naifliğini ve sonunda herkesin mutlu sona sahip olacağını hissediyorsunuz. Benim için en önemli olan da bu zaten: happy end :)

Dizinin oyuncu kadrosu şu şekilde:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Part-Time Spy

Başrollerini Gang Ye Won, Han Chae Ah ve Nam Goong Min'in (Namgung Min olarak da geçiyor bazı kaynaklarda) paylaştığı aksiyon-komedi tü...